Εκδηλώσεις

Ενεργά παρούσα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων, στην καθιερωμένη ετήσια Εκδήλωση , που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου , στο Ραμοβούνι , Μεσσηνίας , την Κυριακή 4 Απριλίου 2021 .
Στην επέτειο των διακοσίων πενήντα ενός ετών από τη γέννηση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, οι απανταχού πελοποννήσιοι οργανωμένοι στους κατά τόπους Συλλόγους Πελοποννησίων , συνένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν την Πανελλήνια Ομοσπονδία των Πελοποννησίων . Με αυτό τον τρόπο, επέλεξαν οι Απανταχού Πελοποννήσιοι να τιμήσουν τα Διακόσια Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Όπως κάθε χρόνο , έτσι και φέτος , παρά τις αντιξοότητες , οι Πελοποννήσιοι τίμησαν τον Γέρο του Μοριά , στον τόπο γέννησής του και δαφνοστεφάνωσαν , δια του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας, κ. Δημητρίου Κατσούλα, τον ορειχάλκινο, έφιππο ανδριάντα, του Μαχόμενου Κολοκοτρώνη. Το Μνημείο , δωρεά του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης , συμβολίζει την ενότητα του Ελληνισμού και αποτυπώνει την ισχυρή επιθυμία όλων των Πελοποννησίων , να τιμάται πάντα ο Στρατηγός και να διδάσκει με τη ζωή , τη δράση και κυρίως με το Ήθος του, όλους τους Έλληνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *