Εκδηλώσεις

Αξιωθήκαμε και σήμερα από το Θεό να κάνουμε μια προσευχή για την ανάπαυση της ψυχής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη .

Εδώ, από την Αγία Ειρήνη της Οδού Αιόλου , από που και κηδεύτηκε ο Ήρωας , εκατόν ογδόντα χρόνια πριν.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις γίνονται σε όλη την Ελλάδα , χθες 4/2 και σήμερα 5/2 , και φέγγουν οι εκδηλώσεις αυτές σαν καντηλάκια, φέγγουν οι ευχές όλων των Ελλήνων και μας ενώνουν, αυτές οι ευχές και μας δυναμώνουν όλους μας.

Ο νους και η προσευχή μας στρέφεται στην ανάπαυση της ψυχής όλων των αγωνιστών , επιφανών και αφανών, ανδρών και γυναικών , Πελοποννησίων και απανταχού Ελλήνων που θυσίασαν τα πάντα για την Ελευθερία της Ελλάδας.

Και η αναφορά στη μνήμη- απαραίτητη για την ψυχή των ηρώων μας καθαυτή, είναι και βάλσαμο για την δική μας ψυχή που δίνουμε τον δικό μας καθημερινό αγώνα επιβίωσης και επιζητούμε συνθήκες ελευθερίας, υπερήφανης ζωής και απρόσκοπτης δημιουργίας .

Η Ομοσπονδία μας για δεύτερη χρονιά οργανώνει τρίπτυχες εκδηλώσεις που αφορούν σε όλους τους Έλληνες.

Τρισάγιο στην Αγία Ειρήνη, Πορεία προς τον Έφιππο Ανδριάντα της Οδού Σταδίου και κατάθεση στεφάνων και Εκδήλωση Λόγου,- Φιλολογικό Μνημόσυνο, στην αίθουσα Παρνασσός.

Καλείσθε όλοι να ακολουθήσετε και να συμμετέχετε. Ο καλύτερος σύμμαχος μας είναι σήμερα ο καιρός που μας ζεσταίνει εσωτερικά και μας χαλυβδώνει στη απόφαση τιμής που λάβαμε.

Στις 11.45 καταθέτουμε τα στεφάνια μας στον έφιππο ανδριάντα και στις 12.15 θα παρακολουθήσουμε τον λόγιο Επίσκοπο, τον Μητροπολίτη Μάνης Χρυσόστομο, στην ομιλία του με θέμα : Η βαθειά πίστη του Κολοκοτρώνη στο Θεό.

Σας ευχαριστούμε όλους για την παρουσία σας σήμερα εδώ και οφείλω επίσης ευχαριστίες στο προϊστάμενο του Ιερού Ναού πατέρα Θωμά που μας δέχεται για δεύτερη χρονιά και επευλογεί τον αγώνα, όπως θα έλεγαν και στα χρόνια της επανάσταση.

Ο Θεός ας αναπαύει την ψυχή του Στρατηγού του Αγώνα της Ελευθερίας των Ελλήνων.

Ο Θεός ας αναπαύσει τις ψυχές όλων των αγωνιστών σε όλους τους κατά και καιρούς αγώνες των Ελλήνων που έγιναν υπέρ πίστεως και πατρίδος

Και ας μας αξιώνει και εμάς να ευχόμαστε και να διατηρούμε την αγαθή τους μνήμη.

Ο Πρόεδρος
Αντώνιος Γυφτόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *